VIC | dealermagazine voor Mercedes-Benz

 

Vijf jaar geleden lanceerde Mercedes-Benz Belgium Luxembourg een interne campagne om nummer één te worden inzake customer satisfaction binnen het segment van de luxewagens. Daar hoorde meteen ook een magazine bij om het thema klantvriendelijkheid bij de dealers op de agenda te plaatsen.

Loyalty

Intussen is de doelstelling bereikt en werd de focus verlegd naar loyalty. Dat vraagt om een nieuwe bladformule en een nieuw concept. Stapel kwam op de proppen met Vic – ofte Very Important Customers: een magazine in de vorm van een drieluik, dat vier keer per jaar bij de dealers op de deurmat belandt.

Prikkelen en inspireren

Vic is een zeer compacte publicatie met beperkte tekstvolumes en veel aandacht voor beeld. Het magazine wil de dealers prikkelen en inspireren met tips en tricks om hun klanten elke dag opnieuw in de watten te leggen.

Geïntegreerd concept

VIC staat als magazine niet op zichzelf, maar legt voortdurend de link naar de online kanalen die ter beschikking staan van de dealers om de resultaten van klantenbevragingen te bekijken en te benchmarken met die van de concurrentie.